Nieuw: Levend Erfgoedroute bij Warmond VAKANTIETIP DAGJE UIT

WARMOND, juni 2020 – Warmondse boeren presenteren in samenwerking met Stichting Warmond aan de Kaag een wandel-/fietsroute om aandacht te vragen voor historische Hollandse koeienrassen, zoals Blaarkoppen en Lakenvelders. Ook lokale horeca en winkels zijn betrokken bij dit initiatief.

De 15 kilometer lange route voert door het historische dorp en via een pontje naar de eeuwenoude polders aan de overzijde van de Kagerplassen. De oude Hollandse rassen zijn te zien in de weilanden – onder meer in het weidevogelreservaat in de Boterhuispolder en als ‘stoffering’ bij landgoed Oostergeest. De uitgebreide online routebeschrijving bevat volop informatie over de agrarische historie van Warmond en het cultuurhistorische verhaal van deze rassen. De routebeschrijving kan gratis worden gedownload via levenderfgoedroute.nl

Zie ook de beelden van Omroep West (met Theo Warmerdam en zijn blaarkoppen):
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4062556/Fietsen-of-wandelen-door-authentiek-Warmond-via-Levend-Erfgoedroute