Stiereninformatie

De informatie over beschikbare stieren via KI en stieren uit het verleden
Via deze optie willen wij u zo goed mogelijk informeren over beschikbare KI-stieren (onder voorbehoud van het feit dat een stier op een bepaald moment niet meer beschikbaar kan zijn). Wij hopen de informatie zo goed mogelijk actueel te houden.

Er is een fraaie bloedlijnenposter beschikbaar. Die kunt u raadplegen. Indien gewenst kunt u een poster toegestuurd krijgen tegen een kleine vergoeding. Te bevragen via tel: 0512 546659 (Zwanet Faber).

De stieren zijn op de website ingedeeld in een paar categoriën: ‘actuele stieren’, ‘stieren uit het recente verleden’ en ‘stieren uit een verder verleden’ (zie de ‘submenu’s). In de submenu’s ziet u de stieren met naam en in de betreffende gevallen met de toevoeging van bijvoorbeeld ’50HF bf’, indien het een stier betreft met minder dan 87%G en/of de bontfactor(=bf). Van veel stieren kunt u ook de vaders etc. opzoeken. Er wordt getracht om de informatie over de stieren steeds actueel te houden met o.a. de meest recente verervingsgegevens (die u overigens ook kunt opzoeken via de optie ‘stier zoeken’ op de website van CRV.)

Leo_4_graas

Leo 4 (KI DE TOEKOMST) als vijfjarige stier. Een ‘actuele’ stier (foto met dank aan Han Hopman)

Bij de informatie trachten we zoveel mogelijk foto’s van dochters te plaatsen. Dit zijn ‘puur natuur’ foto’s, de koeien in hun werkpak, dus zoals ze echt zijn zonder ‘manipulatie’ (zoals in de topfokkerij plaatsvindt).

Naast deze berekende verervingsgegevens hechten wij veel waarde aan het oordeel / de mening van veehouders over dochters van stieren. Dus vernemen graag uw reactie over dochters van stieren, met name als het om stieren gaat die nog beschikbaar zijn, maar ook over dochters van andere stieren worden we graag geïnformeerd. Want, praktische informatie daar gaat het om. De Blaarkopstichting heeft daarvoor het ‘Dochtertevredenheidsformulier’ ontwikkeld. Dat kunt u hier vinden: Dochtertevredenheidsformulier . U kunt het desgewenst uitprinten, invullen en opsturen. Bijvoorbaat hartelijk dank namens alle blaarkopfokkers.

De informatie over de stieren is met grote zorgvuldigheid samengesteld. De Blaarkopstichting aanvaardt geen aansprakelijkheid m.b.t. evt. onjuistheid van de informatie.