Delthe Jaqueline 11 Sterkoe met AB88

De roodblaar Delthe Jaqueline 11 is één van de slechts twee melkkoeien van Dick Huisman bij Winsum.
De andere melkkoe is haar roodblaar dochter Johanna. Beiden zijn koeien met een fraai exterieur en prima productiekwaliteiten. Eind augustus 2021 wordt Jaqueline 11 tien jaar. Op 21 juli liet Huisman de NRS-inspecteur komen om deze twee te laten beoordelen. Jaqueline 11 was in 2015 al heel mooi gewaardeerd met AB 87 punten voor algemeen voorkomen, maar nu kwam daar nog weer een punt bij zodat haar score op AB 88 staat, met maar liefst 90 punten voor ‘robuustheid’, en voor uier en benen kreeg ze er ook twee punten bij. Met deze fraaie score (tenminste AB), haar leeftijd van tenminste 9 jaar en een gemiddelde lactatiewaarde van tenminste 105, kwam ze ruimschoots in aanmerking voor het predicaat ‘Sterkoe 1′. Haar levensproductie is nu bijna 80.000 kg melk met 4,29% vet en 3,40% eiwit. Ze is een dochter van Italië’s Hidde en de ‘oude’ roodblaar Jackelien (met 12%G-87%HF), die meer dan 20 jaar oud werd en ruim 164.000 kg melk produceerde. Jaqueline 11 heeft 62%G-37%HF, en haar zwartblaar zoon Delthe Dubbel Jack (62%G met bontfactor) is via KI beschikbaar (De Toekomst). Een roodblaar stierkalf van Genenbankstier Rivierduin Ebels Castor volle broer van Ebels Han) is in opfok.
Dochter Johanna is een dochter van Ebels Han, dus nauw verwant aan het jonge stiertje. Johanna kreeg nu, als vierde kalfs koe, van de inspecteur zeer verdienstelijk AB 85 punten (na twee maand te vroeg afkalven en zonder droogstand geeft ze toch weer 33 kg melk). Foto’s van Jaqueline 11en Johanna zijn op deze website te vinden bij hun vaders. Ook Delthe Dubbel Jack is te vinden (bij kruislingstieren).