Nancy 8 is ‘natuurlijk’ 20 jaar geworden

In 2005 werden in het natuurgebied ’t Roegwold bij Woudbloem door de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Slochteren een twintigtal blaarkopkoeien losgelaten.
Wie kon toen vermoeden dat van deze koppel de toen tweejarige roodblaar Nancy 8, 18 jaar later in dat gebied haar 20e verjaardag zou vieren? Zomer en winter, door weer en wind bleef ze buiten, want dat was de opzet met deze kudde. Nancy 8 profileerde zich na verloop van tijd in de kudde als een gewaardeerde leidster van de groep.
Zo werd ze ‘natuurlijk’ 20 jaar. Een bijzonder heuglijk feit; immers alleen de allersterksten behalen deze zeer hoge leeftijd.

Op de Facebookpagina van ANLS staat geschreven:
‘Vandaag 20 jaar geworden! Blaarkop Nancy 8 (3835) geboren op 24 mei 2003, en loopt nu 18 jaar in ’t Roegwold bij Woudbloem, zomer en winter.
Ze heeft voor het eerst gekalfd in 2005 en heeft in totaal 12 nakomelingen gehad. Inmiddels heeft ze al een aantal jaren geen kalf meer gekregen en is ze de oudste koe van de kudde. Ze is erg mak en komt geregeld even knuffelen met de beheerders Renneke en Gerad van den Broek.’

Zie: (2) ANLS Slochteren – Vandaag 20 jaar geworden! Blaarkop Nancy 8… | Facebook

  de lieflijke blik van Nancy 8