Delthe Jacqueline 11 over 100.000 kg

Ze is nog net geen 12 jaar oud en toch heeft ze al meer dan 100.000 kg melk geproduceerd, de roodblaar Delthe Jacqueline 11 van Dick Huisman bij Winsum.
Ze heeft het in de genen, deze dochter van ItaliĆ«’s Hidde; zowel haar moeder overschreed de 100-ton (en ging nog door tot ruim 160.000 kg) en ook de moeder van ItaliĆ«’s Hidde deed het.
Jacqueline 11 is 67%G-37%HF; haar moeder was roodblaar met 12%G.
Het is de eerste dochter van Hidde die deze prestatie leverde; ze is een waardige exponent van haar vader die als echte ‘melkstier’ bekend staat.
Jacqueline 11 is niet alleen een prima productiekoe, ze is ook fraai van lijf en leden: twee jaar geleden werd ze Sterkoe 1 met AB 88 punten en dat is ze nu zeker nog waard want ze ziet er nog goed uit.
Qua productiecapaciteiten is het aardig om te vermelden dat ze een paar keer doelbewust niet heeft droog gestaan / is doorgemolken en vervolgens na de afkalvingen weer full-speed haar nieuwe lactaties startte en daarbij een hoge mate van persistentie aan de dag legde.
Wij feliciteren Dick Huisman met het prachtige resultaat van deze bewonderenswaardige koe, en wij hopen dat zij nog enkele jaren meegaat.