Overweeg de aanschaf van een eigen vat

De kosten van sperma van een andere KI afleveren in CRV-depot zijn fors verhoogd.

Als u laat insemineren door CRV en (af en toe) bij een andere KI sperma bestelt dan zal dat sperma afgeleverd worden op een CRV-depot in de regio van de inseminatoren van CRV. Dat daar enige kosten aan verbonden zijn is logisch. Deze afleverkosten worden berekend per dosis, en komen dus over de werkelijke kosten van een rietje.
Meerdere veehouders, sowieso degenen die zelf insemineren, hebben al een eigen vat en dan wordt het sperma door de KI waarvan u het koopt in het eigen vat afgeleverd. Wat daarvan de kosten zijn dat kunt u het best navragen als u de bestelling doet.

De afleverkosten die CRV rekent per afgeleverde dosis op een CRV-depot bedragen vanaf 1-2-2024  € 9,55 per stuk.

Dat is meer dan een verdubbeling van het tarief. CRV geeft aan dat diverse kostenstijging de reden van de verhoging zijn.
Des temeer lijkt het ons goed om u aan te raden om te overwegen om een eigen vat aan te schaffen. Informeer bij uw KI of elders naar de kosten (soms is het mogelijk om een gebruikt vat aan te schaffen). Naast het hebben van het eigen vat zal het stikstof met regelmaat aangevuld moeten worden.

Wij als Blaarkopstichting kunnen u hierin verder niet adviseren (wij leveren die materialen niet en hebben geen zicht op de kosten).