Nancy 8 heeft er weer een jaar bij

In 2023 publiceerden wij het bericht dat de roodblaar Nancy 8 op 24 mei 2023 ‘natuurlijk’ 20 jaar geworden was. Niet dat dat heel vanzelfsprekend was, allesbehalve zelfs, maar ‘natuurlijk’ omdat ze vanaf tweejarige leeftijd alle jaren zomer en winter buiten geleefd had in een deel van het natuurgebied Roegwold bij Slochteren. Enkele leden veehouders van de vereniging Argrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Slochteren (ANLS) beheert de kudde.
In 2023 was Nancy 8 nog gezond, maar er was een paar jaar eerder al wel voor gekozen om haar niet meer drachtig te laten om afkalfproblemen te voorkomen. Anno juni 2024 is Nancy 8 haar 21e verjaardag alweer voorbij. Daarmee is ze zeker één van de alleroudste koeien in Nederland. Ze mag blijven zo lang ze niet ziek wordt. Hopelijk komt er nog een jaar bij… (zie eerdere publicatie in De Blaarkopper).