Per direct: Fraai roodblaar topfok stierkalf

Geplaatst op 11 juni 2024
21 x gezien

Den Duylse Kapitein 10 wkn oud.
Best ontwikkeld: groot, lang en breed.

Gefokt door Huug en Hanjo Scherff bij Almkerk. In eigendom bij Jan Wieringa te Doorwerth.
Het kalf bleek bij aankoop geringe antistoffen tegen IBR te hebben; is niet ziek geweest en is volgens GD ‘niet besmettelijk’, maar wegens IBR-certificering moet het dier helaas per direct verkocht worden.

Het stiertje heeft de 15-jarige topkoe GERDINA 22 als moeder, met 11 lijsten met gemiddelde lactatiewaarde 121 met 5.07%vet en 3.72%eiwit. De vader van Gerdina 22 is Italië’s Joep, en moedersvader is Italië’s Yoël. (Gerdina 22 is ook de moeder van ‘Blaarkop van het jaar 2021’, Gerdina 35)
De vader van het stiertje is de roodblaar KI-stier FEDOR met veel plussen in de vererving (positief voor melkplas, vet, eiwit, inet, frame, type, uier, beenwerk, bespiering, hoogte, voorhand en inhoud).

Een vesstapel zonder IBR-certificering loopt geen enkel risico zeggen de GD en de dierenarts, want hij kan geen dieren besmetten. Een gecertificeerde veestapel raakt die status kwijt.

Aangezien deze stier qua afstamming en eigen voorkomen zonder meer KI-waardig is, zou het voor de blaarkoppopulatie zeer spijtig zijn als hij geslacht moet worden. Daarom is de stier per direct te verkopen!

Neem contact op per telefoon met Jan Wieringa: 06 12882815


Kom in contact

Deze advertentie wordt aangeboden door Jan Wieringa, Veld en Beek en in contact komen kan via onderstaand formulier.

  • Toegestane bestandstypen: jpg, jpeg, png, gif.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.