18 jul t/m 10 sep 2023
16:00:00

Bezoek de ‘Levend Erfgoed dagen’

Op 8, 9 en 10 september zetten houders van zeldzame huisdierrassen in heel Nederland hun deuren open. Dit is tegelijk met de jaarlijkse landelijke ‘Open Monumentendagen’. Met deze combinatie krijgt iedereen de kans om dichtbij huis deze bijzondere dieren te ontmoeten, en hopen we veel publiek te trekken. 

In tegenstelling tot de eerder gehouden Nationale Dag van het Levend Erfgoed, kan het publiek bij deze nieuwe editie in de eigen regio locaties bezoeken. Zo kunnen de dieren in hun vertrouwde omgeving blijven, kunt u de dierhouder in zijn of haar element ontmoeten én heeft u de kans om meerdere erfgoedlocaties te bezoeken door heel Nederland. Vanuit SZH wordt een website beschikbaar gemaakt met een kaart van Nederland waarop de deelnemende locaties aangeklikt kunnen worden. Met de Levend Erfgoed dagen wil de SZH een zo breed mogelijk publiek te betrekken bij de toekomst van de zeldzame rassen en bezoekers stimuleren om zelf bij te dragen aan het behoud van deze dieren.
Er doen ook enkele blaarkophouders mee, zoals familie Langelaan bij Blesdijke, fam Warmerdam van de Sophiahoeve bij Warmond, en fam Tepper van Eytemaheert bij Roderwolde.

Zie de info op de site van SZH:
Save the date 8, 9 en 10 september Levend Erfgoed dagen 2023 | Stichting Zeldzame Huisdierrassen (szh.nl)