Ande Niedijk Knot

roodblaar (100%G) (94%G-6%HF)   Kappa Caseïne: AB   Bèta Caseïne: A1A2   aAa-code: 156432
Fokker: Mts.Boer-Knol, Enumatil

KI-code: 942583   beschikbaar bij CRV  december 2021

Knot is een biologische stier

AFSTAMMING: (is niet de volledige afstamming)
V: Zeeoogst Govert < V: Jochem 2 < V: Gidion 2 < V: Wouter v’t Lageland < V: Reinder 2 v Alma < V: Pieter Dirk v Fritema < V: Janus v Fritema
M: Kea 171 (87%G) < V: Tim v Luxemburg < V: Appie v Luxemburg < V: Maten’s Marco < V: Italië’s Paul < V: Italië’s Peter < V: Florian v De Har < V: Beatrix Prins
MMV: Vincent < V: Santos (25%HF) < V: Mix < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v Fritema

Ande Niedijk Knot is een goed ontwikkelde, vrij melktypische stier. De vader van Knot is Zeeoogst Govert die ook bij CRV was ingezet en melktypische koeien vererft. De moeder van Knot is Kea 171, een sterke en laatrijpe koe die probleemloos 11 jaar oud werd en prima productie- en gebruikseigenschappen had. Op 11-jarige leeftijd werd ze ingeschreven met AB 86 punten voor exterieur. Een volle zus van Kea 171 is zeer sterk en laatrijp en ook met prima productie- en gebruikseigenschappen. Bij Kea 171 en haar volle zus, en hun moeder, vallen vooral de fraaie eiwitgehalten van tot iets meer dan 4% eiwit op.
Hun vader Tim v Luxemburg was een sterke, goed fokkende zoon van Appie v Luxemburg. Tim was via zijn moedersvader ingeteeld op de moeder van Appie v Luxemburg. De karakters van de dochters van Tim zijn goed. Met de sterke ‘eiwit-genen’ en Kappa Caseïne AB is Knot een mooie stier voor de fokkerij.
Er is van moederskant een risico dat Knot de bontfactor heeft. Knot heeft hoge sokken aan de achterbenen, en kan kalveren geven met wat meer wit.

LET OP: ter voorkoming van (te)veel inteelt:
Wees voorzichtig met gebruik op dochters van Zeeoogst Govert, Sjoerd, Jochem 2, Peppelen Sunny, Peppelen Bas 3.

Ande NieDijk KNOT, als anderhalfjarige

DE MOEDER VAN KNOT (als 9-jarige):