Bio Nieuw Bromo Jeroen (50HF) bf

zwartblaar (50%G-50%HF)(Rf)     bontfactor    aAa-code: 462351       Fokker: Nieuw Bromo, Van Tilburg, Hornhuizen

KI-code: 82457

KI: De Toekomst / Net werk BioKI www.kidetoekomst.nl / bioki@louisbolk.nl

AFSTAMMING: (is niet de volledige afstamming)
V: ITALIË’S PAUL < V: Italië’s Peter < V: Florian v.De Har < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v.Fritema
< M: Hilda 216 < V: Italië’s Harrie < V: Italië’s Marten < V: Zeillust Henk 3 < V: Isodoor 56 < V: Isodoor 34 < V: Victor v Rijnoord
M: NANNIE 56 (100%HF) < MV: Crosby(HF) < MMV: Tops(HF)

Jeroen is een biologische stier
Jeroen is als vierjarige halfbloedstier ingezet in het kader van het Netwerk BioKI, en kan dus ook gebruikt worden door bedrijven die uitsluitend ‘biologische stieren willen gebruiken’. Jeroen is een normaal ontwikkelde goed blaarkopgetekende halfbloedstier, het is een makke en lenige stier met wat steile achterbenen. In de helft van de gevallen zal hij de bontfactor meegeven aan zijn nakomelingen. Van zijn vader kreeg hij de roodfactor mee. Vader Italië’s Paul heeft melktypische dochters gegeven en heeft veel invloed gekregen in de blaarkopfokkerij. De moeder van Jeroen is een sterke melkrijke HF-koe met lage gehalten: ca. 3.65%vet en 3.35%eiwit, maar daarmee een gunstige nauwe vet-eiwitverhouding. Ze is probleemloos met laag celgetal. Ze produceerde meer dan 100.000 kg melk. De grootmoeder – een Topsdochter – was een zeer duurzame vitale sterke koe met een gemiddeld productieniveau maar gaf wel bijna 110.000 kg melk en werd 18 jaar oud.

DE VERERVING (indexberekening) april 2024, ten opzichte van het rasgemiddelde:
melkproductie:  +1228 kg melk / vetgehalte -0,27% / eiwitgehalte: -0,31% (99 dochters)
exterieur omschrijving: voldoende ontwikkelde, (voor ‘blaarkop’ veel ’te’) melktypische koeien, met vlot goede uiers en benen. De bespiering is voor blaarkop ver onder de maat. De oudere dochters zijn wel sterke koeien met vrij veel inhoud.
exterieurscore BI t.o.v. Blaarkopgemiddelde: Frame: -5 / Type: -6 / Uier: +-0 / Benen: +1 / Bespiering: -14 (27 dochters)
gebruikseigenschappen: uiergezondheid: 97 / karakter: 100 / melksnelheid: 100 / vruchtbaarheid: 97 / laatrijpheid: 102 / persistentie: 98

Bio_Nw_Bromo_Jeroen_A

BIO NIEUW BROMO JEROEN  als vierjarige stier

DOCHTERS VAN JEROEN: