Hemmeer Job

zwartblaar 100%G     Bèta Caseïne: A2/xx      Fokker: Th.Warmerdam, Warmond

Hemmeer Job werd in 2001 ingezet bij KI CRV (niet meer beschikbaar)

AFSTAMMING: (is niet de volledige afstamming)
V: HEMMEER HANS < V: Hemko < V: Italië’s Gerko < V: Mix < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v.Fritema
M: TETSKE 50 < MV: Gardenier < V: Hugo < V: Gonnie’s Ebel < V: Ebel v.Fritema < V: Piet v.Fritema < V: Bas
MVM: Gonnie 147 < V: Isodoor 34 < V: Victor v.Rijnoord < V: Prins v.Fritema < V: Frits v.Asinga
MM: Tetske 32 < V: Italië’s Heino < V: Abels Heino 31 < V: Abels Heino 18 < V: Abels Wim

Hemmeer Job werd destijds door CVR ingezet mede vanwege zijn ‘verfrissende’ bloedvoering. Hemmeer Job is op papier ‘de beste blaarkopstier’. Hij kan goed meten met de MRIJ-top.  Moeder Tetske 50 was een productieve en robuuste koe, ze werd 12 jaar oud.
KI Samen zette in januari 2011 zijn zoon JONNO in.  Op particulier initiatief is sinds 2014 zijn zoon MARTIN 2 via KI De Toekomst beschikbaar.
Twee dochters > 100.000 kg melk: In september 2022 bereikte dochter Anita 76 de 100-ton (zie foto), en in juni 2023 overschreed Sientje 34 deze grens.

DE VERERVING (indexberekening) december 2022, ten opzichte van het rasgemiddelde:
melkproductie:  +156 kg melk / vetgehalte: +0,03% / eiwitgehalte: +0,07% (301 dochters)
exterieur omschrijving: Qua frame scoort Job op blaarkopniveau ‘onder gemiddeld’; de Job-dochters zijn niet groot, maar sterk en compact.  De dochters tonen zich nagenoeg onslijtbaar. De uiers zijn duurzaam en de benen zijn beslist goed. Als vaars nog wel eens matig ontwikkeld, maar als volwassen koe flink uit de kluiten gewassen; soms zware koeien met ook prima bespiering. De dochters van Job worden zeer gewaardeerd vanwege de beste duurzaamheid.
exterieurscore BI: Frame: -5 / Type: +2 / Uier: -5 / Benen: +2/ Bespiering: +7
gebruikseigenschappen: Job scoort goed op alle gebruikseigenschappen. De dochters zijn zeer degelijk en laatrijp, en vooral sober en probleemloos. Ze worden duidelijk productiever naarmate ze ouder worden, en zwaren dan ook behoorlijk uit.
Het zijn gemakkelijke en rendabele koeien. Job is een topper wat betreft levensduur (+384 !). De dochters zijn laatrijp en persistent (105 / 103). Uiergezondheid (102) is een positief punt van Job.

HemmeerJob  HEMMEER JOB

DE MOEDERS MOEDER VAN JOB:

  Tetske 32

DOCHTERS VAN JOB: