Italië’s Paul

roodblaar 100%G     Kappa caseïne: AA    Fokker: L.J.Huizinga, Winsum

KI: BRS / CRV (niet meer beschikbaar)

AFSTAMMING: (is niet de volledige afstamming)
V: ITALIË’S PETER <V: Florian van De Har < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v.Fritema < V: Frits v.Asinga < V: Okko
< M: Patricia 6 < V: Mix < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v.Fritema < V: Frits v.Asinga < V: Okko
M: HILDA 216 < MV: Italië’s Harrie < V: Italië’s Marten < V: Zeillust Henk 3 < V: Isodoor 56 < V: Isodoor 34

Italië’s Paul is een stier die veel invloed gekregen heeft in de blaarkopfokkerij. Van hem tellen 405 dochters mee in de productie-index.
Moeder Hilda 216 was een zeer melkrijke koe. Ze was zeer goed ontwikkeld en prima geuierd en heeft een hoge levensproductie gehaald. Haar vader was Italië’s Harrie die vooral bekend staat om zijn hoge eiwitvererving. Harrie heeft ook dienst gedaan in stal ‘Luxemburg’ van de familie Bakker te Oldekerk. Daar werd hij o.a. vader van Bertha 50 die weer gepaard werd met Maten’s Marco, een veelgebruikte zoon van Paul. Dit resulteerde in de hoge eiwitvererver Appie van Luxemburg (zie info bij Stiereninformatie).
De vader van Italië’s Paul is Italië’s Peter de veelgebruikte zoon van de Mix-dochter Patricia 6 van Nijenhuis (van oorsprong afkomstig uit stal Fritema). Veel invloed van Italië’s Paul gaat ook verder via zijn zoon MATEN’S MARCO en sinds 2011 is ook de 50%HF-zoon Bio Nieuw Bromo Jeroen(bontfactor) beschikbaar, en vanaf september 2013 Rivierduin Rex 1 (Paul x Mix).

DE VERERVING (indexberekening) augustus 2019, ten opzichte van het rasgemiddelde:
melkproductie:  -150 kg melk / vetgehalte -0,02% / eiwitgehalte: +0,11% (409 dochters)
exterieur omschrijving: de dochters waren overwegend vroegrijpe melktypische dieren die als melkkoe gewaardeerd werden door de eigenaren. Soms misten ze wat ‘kracht’ en robuustheid. Paul vererfde vooral ook een mooi eiwitgehalte bij de dochters. In een aantal gevallen hebben de nakomelingen iets veel ‘wit’ (meestal als er HF aan moederskant zit).
exterieurscore BI: Frame: +2 / Type: -1 / Uier: +1 / Benen: +-0 / Bespiering: -6
gebruikseigenschappen: karakter: 101 / persistentie: 92 / laatrijpheid: 94 / levensduur: -312
overwegend goed hanteerbare koeien, waarvan meerdere tot een levensproductie boven 70.000 kg melk. De kleine dochter Menka 19 gaf meer dan 100.000 kg melk en werd ouder dan 21 jaar.

Italies_Paul_A

ITALIË’s PAUL

DE MOEDER VAN PAUL:

Hilda 216, was een zeer productieve koe Hilda 216, een zeer productieve koe

DOCHTERS VAN PAUL: