Italië’s Peter

roodblaar 100%G     Kappa Caseïne: AA    Fokker: L.J.Huizinga, Winsum

KI: BRS/CRV (niet meer beschikbaar)

AFSTAMMING: (is niet de volledige afstamming)
V: FLORIAN VAN DE HAR < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v.Fritema < V: Frits v.Asinga < V: Okko
< M: Fiolet 7 < V: Fritema Edgar < V: Ebel v.Fritema < V: Piet v.Fritema < V: Bas < V: Steffen
M: PATRICIA 6 < V: Mix < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v.Fritema < V: Frits v.Asinga < V: Okko

Italië’s Peter is een zeer invloedrijke stier. Van hem kwamen meer dan 660 dochters in de melkproductiecontrole, hetgeen veel is binnen de geringe blaarkoppopulatie.
De vader van Italië’s Peter, de stier Florian van De Har (zie fotogalerij), heeft op drie bedrijven dekdiensten verricht en van hem werd in particulier verband een beperkte hoeveelheid sperma ingevroren waardoor hij later iets meer invloed kreeg. Hij stamde uit de fraaie Fritema Edgardochter Fiolet 7 uit de productieve Fiolet-stam in stal De Har. De Fioletstam kwam van oorsprong van het bedrijf van L.Feitsma te Warffum. Florian vererfde best ontwikkelde dochters met een goede productie.
Moeder Patricia 6 was een fraaie zeer goed geuierde koe die geboren werd in stal Nijenhuis (maar van oorsprong afkomstig uit de Fritema-stal van Schuiringa; uit dezelfde moederlijn als Prins van Fritema) en op de boeldag gekocht werd door Lammert Huizinga. Ze werd daar o.a. ook moeder van Italië’s Heino en stammoeder van de bekende Patricia’s, waaruit ook Italië’s Jaap stamt. Italië’s Heino is weer de moedersvader van Henmeer Julius.
Via vader Florian en moedersvader Mix is hij ingeteeld op de zeer gewaarde productievererver Beatrix Prins.
Van Peter werden via KI de zonen Italië’s Paul, Italië’s Flip en Ralmeta’s Ruby ingezet. Daarmee is zijn invloed uitzonderlijk groot.

DE VERERVING (indexberekening) augustus 2019, ten opzichte van het rasgemiddelde:
melkproductie:  -765 kg melk / vetgehalte +0,10% / eiwitgehalte: +0,14% (674 dochters)
exterieur omschrijving: overwegend vlot goed ontwikkelde, robuuste, sterke en goed geuierde koeien met een goede bespiering.
exterieurscore BI: Frame: -8 / Type: -7 / Uier: +3 / Benen: -1 / Bespiering: -2
gebruikseigenschappen: persistente: 87 / laatrijpheid: 92 / levensduur: -276 dgn .

It_Peter_A

ITALIË’s PETER

DE MOEDER VAN PETER:

Patricia 6 (V: Mix) is de moeder van Italië's Peter en gaf ruim 83.000 kg melk. Haar moederfamilie is afkomstig uit stal Schuiringa (Fritema). Zelf staat ze aan de basis van de Patricia-familie in de Italië-stal, en is ze o.a. de moedersmoeder van Italië's Jaap. PATRICIA 6, stamt uit fokstal Fritema

DOCHTERS VAN PETER: