Nieuw Bromo ZORRO (12 HF)

zwartblaar  87%G (zuiver zwart>geen roodfactor)   Kappa Caseïne: AA   Bèta Caseïne: A1A2    aAa: 456231     
Fokker: Fam.v.Tilburg, Nieuw Bromo te Hornhuizen

Nieuw Bromo Zorro is een biologische stier

KI-code: 57244

KI De Toekomst (ingezet door de Blaarkopstichting maart 2017) ook via BioKI  en vanaf half dec.2020 ook bij CRV
zie flyer: Nw Bromo Zorro flyer

AFSTAMMING: (dit is niet de volledige afstamming)   productie-afstamming (dec.2016)zie: NB Zorro (Bio) stamboom
V: MARTIN 2 < V: Hemmeer Job
M: JANKE 52 < V: Rivierduin Remko < V: Zeillust Henk 3 < V: Isodoor 56 < V: Isodoor 34 < V: Victor v Rijnoord < V: Prins v Fritema
MM: Janke 34 (zwartblaar 62%HF) < V: Himster Grandprix HF < V: Etazon Lord Lily HF
MMMV: Santos < V: Mix < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v Fritema < V: Frits v Asinga < V: Okko < V: Achilles 2

Nieuw Bromo Zorro is een zeer goed ontwikkelde, goed uitgebalanceerde stier met prima benen en een goed blaarkoptype. Op papier heeft hij 87%G, maar in werkelijkheid is het 80%G (afrondingsverschil). Qua bloedvoering is Zorro een mooie outcross stier voor de raszuivere fokkerij. Qua afstamming heeft Zorro zowel van vaders- als ook van moederkant over de gehele linie prima gebruikseigenschappen en lange levensduur. Qua verwachtingswaarde voor melkproductie heeft Zorro een melkrijke afstamming. Zijn moeder Janke 52 is een prima ontwikkelde (147 cm) mooie melkkoe met een fijn skelet; AB 86 ext. Ze was zeer vruchtbaar: als 7.09 jarige kalfde ze voor de 7e keer. Ze werd ruim 11 jaar oud.
Zorro was een stier die zeer goed groeide en was zeer mak en rustig.

Nieuw Bromo Zorro is veelvuldig gebruikt op het bedrijf van de fokker. De kalveren worden gemakkelijk geboren en zijn blaarkopgetekend (ook uit bonte koeien), dus niet de bontfactor. De kalveren zijn zeer vitaal en goede drinkers en groeiers. In de zomer van 2020 zijn de eerste vaarzen van de natuurlijke dekking aan de melk gekomen (het aantal is nog gering; de eerste indruk is gunstig voor uiers en productie). Anno 2023 zijn de oudste dochters vierdekalfs en uitgegroeid tot koeien van heel mooi formaat en type. Inmiddels hebben enkele dochters een ruime AB-score voor algemeen voorkomen gekregen.

DE VERERVING (indexberekening) april 2024, ten opzichte van het rasgemiddelde:
melkproductie:  -123 kg melk / vetgehalte +0,01% / eiwitgehalte: +0,14%  (42 dochters) 
exterieur omschrijving: voldoende tot goed ontwikkelde, overwegend mooie, evenredig gebouwde, laatrijpe jonge koeien met prima uiers.  
exterieurscore BI: Frame: -2 / Type: -1 / Uier: +8 / Benen: +3 / Bespiering: -1 (31 gekeurde dochters; meerdere uit HF-moeders)
gebruikseigenschappen:  persistentie: 96 / laatrijpheid: 102 / uiergezondheid: 101 / karakter: 96 / melksnelheid: 95 / vruchtbaarheid: 101.

  Nieuw Bromo ZORRO, als anderhalfjarige

DE MOEDER VAN ZORRO:

DE MOEDERS MOEDER VAN ZORRO:

 Janke 34 (37%G), ruim gebouwde koe met diepe middenhand en prima uier

NAKOMELINGEN VAN ZORRO: