Henmeer JULIUS

zwartblaar 100%G(Rf)    Kappa Caseïne: AB    Bèta caseïne: A2A2   Fokker: Th.Warmerdam, Warmond

KI-code: 36525

KI Samen www.ki-samen.nl

AFSTAMMING: (is niet de volledige afstamming)
V: FRITEMA JITZE < V: Oskar < V: Fritema Jumbo < V: Ebel v.Fritema < V: Piet v.Fritema < V: Bas < V: Steffen
< M: Jikke 5 < V: Reinder 2 v.Alma < V: Pieter Dirk v.Fritema < V: Janus v.Fritema < V: Bas
< M: Jikke 2 < V: Janus v.Fritema < V: Bas < V: Steffen < V: Ceus < V: Cor
M: MARLEEN 21 < MV: Italië’s Heino < V: Abels Heino 31 < V: Abels Heino 18 < V: Abels Wim < V: Herman v.Wieren
MVM: Patricia 6 < V: Mix < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v.Fritema

Henmeer Julius werd eerst op het eigen bedrijf gebruikt voordat hij naar KI Samen vertrok. Na de periode bij KI Samen vertrok hij naar de Meijenhorst-fokstal van Koos Ruitenburg te Maarsbergen. Op het ouderlijk bedrijf gaf Julius laatrijpe sterke dochters met goede uiers. De dochters zijn niet groot maar groeien goed door, en de productie stijgt met het ouder worden. Op het bedrijf van Ruitenburg kwam hetzelfde beeld naar voren.
Met vader Fritema Jitze (voor foto en dochter: zie onderaan deze pagina) voert Julius ‘ander’ bloed en is hiermee een goed bruikbare stier, voor het iets ouderwetsere type. Moeder Marleen 21 was een zeer productieve dochter van Italië’s Heino (Abels Heino 31 uit de Mix-dochter Patricia 6 (ook de moeder van Italië’s Peter), van oorsprong uit stal Fritema). Een Italië-stier met Fritema-afstamming. Marleen 21 gaf meer dan 80.000 kg melk. En ook Patricia 6 kwam ruim boven 80.000 kg melk. De factor Kappa Caseïne AB maakt hem aantrekkelijk voor de kaasmakerij.
Henmeer Julius is zeer geschikt voor gebruikskruising op HF-koeien.  Julius is ook zeer geschikt voor de vleesrichting. Julius is ook tot tevredenheid gebruikt in Engeland.

DE VERERVING (indexberekening) april 2024, ten opzichte van het rasgemiddelde:
melkproductie:  -88 kg melk / vetgehalte +0,03% / eiwitgehalte: -0,10% (145 dochters)
exterieur omschrijving: voldoende ontwikkelde, sterke en rastypische koeien met vrij goede uiers, en een prima bespiering.
exterieurscore BI: Frame: -5 / Type: +-0 / Uier: -9 / Benen: +-0 / Bespiering: +5 (15 gekeurde dochters)
gebruikseigenschappen: uiergezondheid: 98 / vruchtbaarheid: 107 / karakter: 99 / melksnelheid: 95 / laatrijpheid: 100 / persistentie: 93

Voor informatie over vader Fritema Jitze > info onderaan deze pag.

Henmeer_Julius  HENMEER JULIUS

DE MOEDER VAN JULIUS:

DE MOEDER VAN JULIUS: Marleen 21, levensduur en hoge productie.  Marleen 21, levensduur en hoge productie

DOCHTERS VAN JULIUS:

De vader van Julius: Fritema Jitze. Zoon Julius toont qua type en fokkerij veel overeenkomsten met zijn vader.  FRITEMA JITZE, de vader van Henmeer Julius

Dochter van Jitze: Janke 11. Als melkvaars reserve kampioene op de fokveedag te Loppersum. Niet groot maar evenredig gebouwd, sterk en prima geuierd. Bedrijf De Har, Faber te Westeremden.

Dochter van Jitze: Janke 11. Als melkvaars reserve kampioene op de fokveedag te Loppersum. Niet groot maar evenredig gebouwd, sterk en prima geuierd. Bedrijf De Har, Faber te Westeremden.