Victor van Rijnoord

zwartblaar 100%G      Fokker: M. Verburg, Bodegraven

V: Prins van Fritema   < V: Frits van Asinga
M: Lyda 5   <   V: Henk  /  M: Lyda 3  (afstamming onbekend)

KI Zuid-West Nederland

Victor van Rijnoord werd geboren op 13 maart 1965. Hij werd omschreven als een ruime fors gebouwde stier die iets meer adel kon vertonen en iets gevulder kon in de middenhand.
Victor van Rijnoord werd destijds uitgeroepen tot ‘GP-stier’. Dat was een classificatie voor de beste productieverervers. Tijdens een test voor preferentschapsverklaring kon hij die toets net niet doorstaan vanwege een paar minder sterke punten in de exterieurvererving, met name de aanhechting van de uiers was in een aantal gevallen onvoldoende sterk. De uiers werden omschreven als ‘wat diep en kort, wel heel soepel en van goede kwaliteit’. Hij verwierf toen het predikaat ‘Keurstier’.
Zowel zijn moeder Lyda 5 als ook de moeder (Princes) en grootmoeder (Juliana 4) van zijn vader Prins van Fritema werden meer dan 15 jaar oud en behaalden hoge levensproducties.
Van Victor van Rijnoord werden ca. 17000 1e inseminaties verricht. Zijn invloed in de blaarkopfokkerij is groot. Er werden meerdere zonen van hem via de KI ingezet.
Eén van zijn beste zonen was Betsie’s Victor (de moedersvader van Wouter van ’t Lageland). Ook veel gebruikt is Isodoor 34, en meer recent kreeg Hilda’s Victor via diens zoon Italië’s Johannes invloed.

Ten tijde van het gebruik van Victor van Rijnoord publiceerde KI Zuid-West Nederland zijn verervingsgegevens zoals onderstaand:

Victor_van_Rijnoord_JB1974_a

MOEDER VAN VICTOR VAN RIJNOORD:
Lyda 5 als 14-jarige (droog)

DOCHTERS VAN VICTOR VAN RIJNOORD (volle zussen, en volle zussen van Hilda’s Victor):

Hilda 96 in stal Italië, meer dan 100.000 kg melk.

Hilda 96 in stal Italië, meer dan 100.000 kg melk.

Johanna in stal Italië, meer dan 100.000 kg melk.

Johanna in stal Italië, meer dan 100.000 kg melk.

Groep jonge dochters op de VEBO te Leiden