Zuiderpolder LEONARD

zwartblaar 100%G (94%G-6%HF)     Kappa Caseïne: AA   Bèta Caseïne A2A2    aAa-code: 546132
Fokker: G.J.Stoeten, Zuidhorn

Leonard is een biologische stier

KI-code: 57295

KI: De Toekomst   beschikbaar vanaf ca half augustus 2020  (Leonard is ingezet op particulier initiatief)

AFSTAMMING: (is niet de volledige afstamming)    zie flyer: ZUIDERPOLDER LEONARD folder (DH)
V: LEO 4 < V: Mix < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v Fritema < V: Frits v.Asinga < V: Okko < V: Achilles 2
< M: Leida 8< V: Italië’s Italiena < V: Wouter v’t Lageland < V: Reinder 2 v Alma < V: Pieter Dirk v Fritema < V: Janus v Fr
M: ROZA 7 (87%G-12%HF) < V: Zeillust Henk 4 < V: Joost < V: Beatrix Prins < V: Prins < V: Prins v Fritema < V: Frits v.Asinga
MMV: Hemmeer Julius < V: Fritema Jitze < V: Oskar < V: Fritema Jumbo < V: Ebel v.Fritema < V: Piet v.Fritema < V: Bas

Zuiderpolder Leonard is een goed ontwikkelde, zeer rastypische zoon van Leo 4. Leonard is donker qua aftekening (heel weinig wit onder het lichaam en geen sokjes).
Roza 7, de moeder van Leonard, is een mooie raskoe met een prima uier. Ze wordt gehouden als zoogkoe; het bedrijf van Stoeten is en zoogkoeienhouderij. Roza 7 is een dochter van Zeillust Henk 4 (V: Joost, zelfde vader als Franciscus); een stier die qua bloedvoering interessant is, want komt weinig voor in de populatie. Roza 7 is de favoriete fokkoe op het bedrijf en geeft mooi nageslacht. In 2023 is ze als 13-jarige nog in goede doen en met een goede uier. Ze zou beslist een goede melkkoe kunnen zijn. Haar moeder Roza 3 was een goed geuierde dochter van Hemmeer Julius; zij gaf ook mooi nageslacht. Haar moeder Roza 2 was 62%G-37%HF; een mooi blaarkopgetekende en fraai geuierde dochter van Hemko. Daarvóór zat één HF-stier en verder een blaarkopkoefamilie. De halve HF-koe had dan ook een blaarkopaftekening. Leonard heeft veel ‘oud’ bloed.
Leonard is interessant voor de biologische fokkerij, voor de zoogkoeienhouderij en kan zeker ook goed gebruikt worden in de melkveehouderij met name op HF-koeien.

LET OP:  ter voorkoming van (teveel) inteelt:
voorzichtig met gebruik op Leo 4, De Cock, Franciscus

  Zuiderpolder LEONARD, als ruim tweejarige

DE MOEDER VAN LEONARD:

DE GROOTMOEDER EN OVERGROOTMOEDER VAN LEONARD: